Allmänna artiklar

Hur syns NI?

2008-10-21 19:11 #0 av: [mia-38]

Nu när det är mörkt ute är det viktigt att synas!


Eftersom jag är både bilförare och hundägare så måste jag bara påpeka vikten av att synas. Många gånger när man är ute och kör så har folk mörka kläder på sig. Syns nästan inte alls. Speciellt om det inte finns gatlampor. Som hundägare och även om jag bara är ute och går när det börjar skymma, så försöker jag göra allt för att synas.

Har extra reflexer på rollatorn. Reflexväst eller reflexjacka. Min hund har reflex på kopplet. Allt för att jag vill bilförare ska se mig och Tatsja.

Tyvärr är det många som tror att det räcker med gatbelysningen, men det är svårt då också.

Så snälla. För er egen skull och mitt. Sätt på er reflexer.

 

Artiklen är skriven av:

Tatsja

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2008-10-22 12:00 #1 av: Nicka

Här har Vi alltid REFLEXer

Anmäl
2008-10-22 14:28 #2 av: Tatsja

Det är bra det. Men tänk på att stadens gatljus inte innebär att ni syns bättre. Bilförarna får syn på er tidigare om ni bär reflex. Det är ju i alla fall erat liv som hänger på det. Bättre att ha reflex i staden också.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-28 08:27 #3 av: Tatsja

Bild

Barnvagn med reflexöverdrag. Finns på Clas Olson för under 100 kronor.

Pojke med reflexväst

Hund med reflexväst och reflexkopper.

Reflexer är en billig livförsäkring.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-28 08:30 #4 av: Tatsja

Att inte bära reflex tycker jag är nonchalant. Som bilförare, vill jag inte ha ert liv på mitt samvete, bara för att reflex saknas. Sen tror jag inte ni vill bli påkörda heller.

Använd alltid reflex. Ha alltid reserver i bilen. Jag har växt och band. Om jag blir stående med bilen, så syns jag bättre. Min rollator är full med reflexer. Har både väst och reflexjacka. Beroende på väder.

Rädda liv - bär reflex

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-01-01 23:04 #5 av: Tatsja

Nu efter julens överstök, ser jag att det är en och annan ansvarsfull förälder som köpt nya jackor åt barnen, med reflexer i, Blir glad när det händer. Sen mötte jag och sonen en liten flicka härom kvällen när vi var ute och gick. Då sa hon högt och tydligt.

Mamma, varför har inte du såna fina saker som lyser på dig som de har.

Jag hörde aldrig svaret, men hoppas hon fick en tankeställare. Vi har alltid reflexväxtar på oss och hunder har också det. rollatorn lyser fint den med.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-01-02 07:29 #6 av: Tatsja

Min son var ute nu på morgonkvisten med en orolig vovve. Hon är lite lös. Han hade väst på sig och reflexer på hunden. Hux-flux så kommer en bil imot honom, med släckta lyktor och hög fart. I sista sekund kunde han hoppa ner i diket. och bilen kom upp på vägen igen. men stannade vid lyktstolpen. Ut kom en karl som egentligen inte skulle setat bakom ratten och var rosenrasande. .

Skällde ut honom bara för att han sågs för bra. Han blev ju bländad. Sonen hade vid detta lag redan ringt polisen och de kom rätt så fort.

T'änk om det varit jag med rollator, jag hade blivit påkörd. Sitter just nu och skakar av vad vet jag inte men poliserna gav honom beröm för att han bar reflexer.

Vad har onycktra ute i bilen att göra?

Jag tänker så här. Om han inte haft reflexer så kunde han ha blivit påkörd.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-01-02 10:36 #7 av: [mia-38]

När jag körde hem från min nya pojkvän i måndagskväll så var det mörkt. Jag var i ett skogsparti mellan två mindre samhällen.
Då ser jag två lampor som guppar på vägen längre bort. Jag hann och fundera en stund på vad det kunde vara. Häst var för litet.
När jag kom närmare med bilen såg jag att det var en man med barnvagn.
Bra upplysta med lampor. Men reflexvästar hade inte vart fel där heller.

Man ser fler och fler med gula jackor med reflexer på. Kanonbra!
Hörde med att de funderar på att införa reflexvästar i alla bilar som köps från bilhandlare. Så är det i Norge och några andra länder till. Det är jättebra.

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.