Allmänna artiklar

Semesteraktiviteter

2008-05-24 09:59 #0 av: Asa-N

Som ensamstående förälder är ju semestern på både gott och ont på flera sätt. Vad kan man göra som inte kostar en massa?

 

Semestern är ju en tid för avkoppling och glädje för de flesta, men vad gör man om det är tomt i plånboken eller åtminstone nästan? De flesta får ju sin semesterersättning efter semestern!! Man kan ju undra hur de tänkte när det bestämdes.

Något som alltid är gratis är naturen. Man kan packa matsäck och ta sig ut i skogen och plocka blåbär som man sedan kan göra några goda bullar eller en paj av. Det är vansinnigt gott med vanliga bullar med blåbär i.

Badplatser brukar också vara gratis. När dottern min var liten och min ekonomi sämre än nu så var vi på badstranden nästan varje dag på semestern. Nu är jag lyckligt lottad och har ett stormkök så det packade jag och mat och så kunde vi äta lagad mat till lunch på stranden. För att få maten att hålla kalll i kylväskan utan att behöva släpa på kylklampar så gör man som så att kvällen innan så fyller man pet-flaskor till hälften med saft och fryser in. Sedan på morgonen när man ska gå iväg så fyller man upp dessa frusna saftflaskor med mera saft och på detta enkla sätt får man kall dryck och maten i kylväskan håller sig fräsch hela dagen.

Mat som inte är så lämplig att ha med på stranden är sallader. Grönsaker bryts ner ganska fort och blir allmänt vidriga och i vissa fall inte så bra för magen och magsjuka kan man klara sig utan!! Jag ska skriva ihop en artikel om bra och billig pick-nick-mat i en egen artikel.

Ett annat annorlunda alternativ man kan göra med barnen är "Stadsorientering". Som förälder kan man ju sin stad ganska bra, men inte barnen, så detta är även ett bra sätt för barnen att lära sig hitta i stan. Det går till så att man skriver ihop några frågor om sin stad, t.ex. på vilken gata ligger "Nisses Leksaksaffär"? Hur många röda hus finns det på "Storgatan"?.... och så vidare och så gär man på upptäcksfärd i stan med barnen och räknar hus. Självklart har man även matsäck med här eller åtminstone frukt eller fika.

Är barnen lite större och har cyklar och det finns bra cykelvägar så kan man göra en cykelutflykt.

Håll även ögonen öppna i lokaltidningen, den ger ofta tips om aktiviteter, det är lite knepigt för mig som bor i Sthlm att sitta och tipsa om vad en som bor i t.ex. Krylbo kan göra :o)

Fyll gärna på här under med egna tips och idéer som ni kan dela med er av.

Av: Asa_N

Datum för publicering

  • 2008-05-24
Anmäl
2008-05-24 14:51 #1 av: martdat

Jag brukar ha budgetsemester om jag har nån och åka till släkten på landet lite. har man den möjligheten så är det faktiskt inte helt fel, bara att byta miljö är skönt emellanåt.

I år har jag ingen semester alls då jag ska börga jobba 1 juni, ska ha en vecka obetald i augusti om jag får råd men thats it,,, 

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2008-05-24 20:35 #2 av: blondifire

vi blir väl mest hemma.bor i en förort till gbg med fin natur o bra badsjö men d känns ändå lite trist o inte få miljöombyte... en heldag på liseberg brukar det bli men dyrt som bara den...

Anmäl
2008-05-24 21:57 #3 av: Asa-N

#2 det är samma här, en heldag på Gröna Lund men det är dyrt som attans..... :o(

Anmäl
2008-06-23 08:43 #4 av: Asa-N

Idag ska vi iväg på en gratisaktivitet :o) Rundvandring på Coca-Cola's fabrik i Jordbro. Man får se tillverkningen och man får dricka så mycket läsk man orkar :o)

Jag och kompisen ska åka dit med våra tjejer idag :o)

Det ligger i Jordbro ute i Haninge.

Anmäl
2008-06-23 11:24 #5 av: LeTigre

Idag ska jag och barnen åka till Malmö, där ska jag städa en lägenhet i några dagar - vilket betalar resan (plus att jag ska transportera en massa djur för att tjäna ihop fickpengar), medan en kompis tar med barnen ut på skojigheter!  Så underbart att de ska få komma iväg från  byn!

Och så ska det bli kul att få träffa kompisen, och jobbar jag på hinner jag också få en ledig dag innan vi åker hem! Sen på fredag lämnar jag barnen till pappan och sen ska jag iväg och spendera hela helgen med en intressant man.. :D

Hej hej sommar!  

Anmäl
2008-06-23 11:33 #6 av: Tuvalu

Nu har jag semester i tre veckor. Inga planer alls men jag hoppas på fint väder så vi kan tillbringa dagarna på stranden.

Anmäl
2008-06-23 13:05 #7 av: medde

#4 Hoppas du får en riktigt trevlig dag, denna rundvandring och tävling är hur kul som helst! Detta är verkligen en sak att göra om man bor så man kan åka dit. Det är 3 st visningar per dag och tar med tävling ca 1½ tim. Man kan beställa biljetter för visningen, så att man inte kommer dit och blir utan. Ring bara till Coca cola i Haninge.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2008-06-23 17:56 #8 av: Asa-N

Nu har vi varit på  Coca-Cola och det var jättekul. Tävlingen var sådan att man fick lov att använda huvvet :o))

Anmäl
2008-06-24 21:22 #9 av: [mia-38]

Jag vet inte om jag ska ha nån semester över huvud taget. Jag har bara 7 betalda dagar..känns som om jag likaväl kan jobba...då jag älskar jobbet.

Sonen umgås ändå mest med polare...Vi har inte råd att åka nån längre resa....kanske över nån helg då.. 

Medarbetare på OF och Cancer.

Anmäl
2008-06-24 21:24 #10 av: Asa-N

Det är väl tyvärr ett fenomen för de flesta ensamstående föräldrar, de har inte råd med några längre resor.

I morgon ska vi i alla fall avverka årets besök på Grönan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.