Annons:
Etikettallmänna-artiklar
Läst 4707 ggr
Asa-N
1/6/08, 12:23 AM

Välkommen till Singelföräldrar iFokus!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Att vara singelförälder är både jätteroligt och ibland jättejobbigt. Mycket hänger ihop med det sociala kontaktnät man har och hur vardagen fungerar för dig och ditt/dina barn. Det finns ingen "mall" för hur man ska vara som förälder utan man får känna sig för. Här nedan skriver jag lite exempel om sådant som kommer att diskuteras på sajten.

Vardag

Hur får man allt att löpa någorlunda smidigt med hämtning/lämning på dagis/skola? Hur hinner man få ihop alla fritidssysselsättningar i ett redan tajt schema? Ofta får man samarbeta med antingen den andra föräldern eller barnens kompisar o deras föräldrar, brukar fungera ganska bra.

Egentid

Att få egentid är ett måste för att man ska orka med allt, det är det lika bra att erkänna direkt :o) I de allra flesta fallen så är ens barn någon helg hos den andra föräldern och den helgen ska man ägna åt att göra sådana saker som man annars inte hinner med, det är otroligt viktigt. Det kan vara vad som helst egentligen, bara ta en lång sovmorgon, äta ute med någon kompis, gå på puben och ta en öl eller vad man nu känner för. Det är ett mycket bra sätt att ladda batterierna.

**Kvalitetstid med barnet/barnen
**Det är viktigt att få lite kvalitetstid med barnen, kanske genom att man har ett gemensamt intresse eller pysslar med något eller bara myser tillsammans. Detta får barnet/barnen att känna sig som en viktig del i ditt liv. En otroligt viktig del i dagens stressade samhälle.

**Tips och trix
**Vi har alla våra knep för att få saker och ting att funka och tiden att räcka till, dessa tips och trix kan vara bra för andra föräldrar här att ta del av.

**Ny partner
**Hur introducerar man en eventuell ny partner för sitt/sina barn? Hur gjorde du?

Statistik

SCB har väldigt bra statistik om familjesammansättningar, se vidare SCB kan vara rätt kul att läsa.

Annons:
KalleN
1/19/08, 12:24 AM
#1

jag tackar för välkommnadet  det ska bli intressant att kika runt lite

Elisabeth-J
1/19/08, 1:07 AM
#2

Tack för välkomnandet!!! Önskar er all lycka till med sajten!

Kramar!

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Asa-N
1/19/08, 5:48 AM
#3

Ja välkomna hit :o) det är min förhoppning att detta ska bli en mötesplats för singelföräldrar där man kan utbyta erfarenheter och stötta varandra :O)

Upp till toppen
Annons: