Allmänna artiklar

Trotsåldrar

2008-01-06 00:23 #0 av: Asa-N

Alla våra barn går igenom olika varianter av trotsåldrar, ingen av oss kommer undan det *S* inte ens singelföräldrar!! Hur bemöter man ett barn som trotsar som singelförälder? Man får ju ta hela "smällen" själv!

Den mest berömda trotsen är väl 4-årstrotsen. Vissa föräldrar blir hårt drabbade och det är en extra jobbig tid om man är singelförälder. Andra märker knappt av någon trots alls hos barnet/barnen. Som singelförälder får man ju dessutom ta hela "smällen" själv.

 

 

Det viktigaste jag vill säga när det gäller trots är att vara konsekvent, en liten general i kvadrat. Då kommer barnet underfund med snart nog att han/hon inte får sin vilja igenom och det mamma/pappa sagt faktiskt gäller. Men man får vara ihärdig. 

Har man en regel så ska den gälla även om inte barnet vill. Barnet blir också tryggt av att mamma/pappa inte ändrar sig hela tiden, det är min fast övertygelse.

 

Din vilja hänger i tallen här utanför fönstret

Det var nog mitt eget favvo-uttryck när min dotter var som värst i 4-årsåldern *ler* och det kör jag med än idag även om hon är 14 år. Det uppskattas inte kan jag tala om *S* Men jag har ju fortfarande samma fina tall utanför mitt sovrumsfönster så den får fortsätta att agera "vilja-hängare" Skrattande

Av: Asa_N

Datum för publicering

  • 2005-07-14
Anmäl
2008-01-22 21:21 #1 av: martdat

Mycket att fundera på vad det gäller trotts,, jag var med benhård när dottern trotsade, konsekvent altså, till och men bup som säger sig vara så duktiga tyckte att stå på dig och skit i om hon skriker,, jodå gick ju skitbra att följa det rådet, polisen dök upp , min granne trodde jag hade ihjäl henne, grannen hade även roat sig med att ringa till soc, så mja, när man bor utan grannar så,, helt konekvent vågar jag inte alltid vara tyvärr, även om man borde vara det,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2008-01-22 21:27 #2 av: Asa-N

Kunde du inte informera grannarna om hur det de fakto förelåg? Jag pratade med mina grannar men vi umgås i trappen så det var aldrig något problem. Sedan gick väl dotterns "anfall" över rätt fort :o)

Men trist när det blir så.

Anmäl
2008-01-22 21:40 #3 av: martdat

Hade pratat med de flesta grannar, men inte denna, hon var inte så pratglad, verkade inte gilla mig, nu bor vi på annat ställe. då börgade jag med att skriva ett brev till alla i trappan och berättade lite om oss och dotterns handikapp och sa till alla att de var välkomna att ringa på om det  e något, men jag har fortfarande folk som klagar, fasst här ringer de securitas och hyresvärden stup i kvarten, problemet med min tjeja är att hon kan ju inte kontrolera sig själv och skriker rakt ut ibland utan att kunna styra det själv,

När polisen kom den gången hade dottern redan somnat om, var runt nio på kvällen och tack och lov hade jag en kompis hemma, men shit vad rädd man blir,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2008-01-22 21:51 #4 av: Asa-N

Men det är ju helt sanslöst. Skriv ihop en folder om hennes handikapp o dela ut så folk skäms.

 

Anmäl
2008-01-22 22:13 #5 av: martdat

#4 jo men tror inte det hjälper här, här är det ju att folk vill sova och ha tysst och det förstår jag ju oxå, har berättat för hyresvärden om våra bekymmer, mer än de har med att göra och bett dem föra det vidare till de som klagar, Det jag gör när det blir som värst är att jag ringer min pappa och hans underbara sambo och ber om hjälp, oftast kommer de och hon får sova hoss dem(de bor på landet=ingen klagar).

, Var inte meningen att ta över tråden, finns mycket annat att reflektera om när det gäller trotts,

Näste man till rakning!

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2008-01-22 22:33 #6 av: Asa-N

Här tar vi den plats som behövs i trådarna :o))

Anmäl
2008-01-24 20:51 #7 av: martdat

#0 Kanske skulle be hyresvärden plantera en tall härute,,, här finns ju bara björk, haha!!

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2008-01-24 21:48 #8 av: Asa-N

Hahaha det funkar nog med en björk också :o))

Anmäl
2008-01-24 22:53 #9 av: blondifire

ja trotsiga barn har man jämt känns det som.min 4åring o 14 åring beter sig likadant!! samma trots vilket blir lätt tröttsamt från en 4åring men asså samma från en 14 åring!!Fundersam klart det gäller olika saker,åldern skiljer ju på det sättet men man blir full i skratt ibland när 14åringen ställer sig o stampar o kallar en för dum när 4åringen gjort precis samma sak 10 minuter innan(båda är tjejer)..Fot i munnnendå får man bita sig i tungen,sen måste jag ju medge att med min yngsta som är nr 4 i barnskaran har jag släppt en del på all den konsekvens m.m. jag uppfostrat dom andra med.orkar liksom inte lika mycket längre..

Anmäl
2008-01-24 23:48 #10 av: ryttarn

Det är så olika mellan mina ungar. Vist har alla haft trotsperioder, utom en av dom, hon har haft perioder då hon inte trotsat.....

Jerker Klang,
medarbetare på ponnytrav ifokus

Gemenskap, glädje och fart - ponnytrav såklart!

Stuteri Isil, Sagolika Gotlandsruss

www.isil.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.